Создать акаунт
AllSoftLab - только нужный софт!! » Фильмы » Фантастика и фэнтези » Фільм Godzilla Minus One: кінематографічна майстерність і глибока суть

Фільм Godzilla Minus One: кінематографічна майстерність і глибока суть

04 дек 2023, 01:28
Фантастика и фэнтези / Ужасы и Мистика
8
0

Рецензiя Годзiла -1.0

Рецензiя

Фільм 'Godzilla Minus One' - це вершина кінематографічного мистецтва, що вражає своєю глибиною та захопливою розважальною цінністю. 

ВАУ, Godzilla/Gojira дійсно досяг величезних кінематографічних висот (як естетично, так і творчо) у цьому захоплюючому новому фільмі 'Godzilla Minus One', доводячи, що оригінальний японський студійний TOHO найкраще розуміє, як занурити фільм "Gojira" в глибокий історичний контекст та проникнутися глибоким розумінням, надаючи процесу повну міру "гравітасу"!

У цьому новому фільмі Godzilla знову втілює жахливу інкарнацію безперервного ядерного хаосу та руйнування... жахливо нагадуючи реальні історичні події, які фактично оточували Японію наприкінці Другої світової війни... наприклад, подвійний атомний пожежний катаклізм плюс інтенсивні пожежні бомбардування, які повністю знищили Токіо, Гіросіму і Нагасакі (забравши життя багатьох сотень тисяч цивільних осіб, як реальність 1945 року).

З кінематографічної точки зору 'Minus One' створює емоційно насичену драму завдяки надзвичайно обдарованим акторам Рюносуке Камікі і Мінамі Хамабе, які обидва дивовижно вміло передають інтенсивні (майже невитримані) глибину смутку, жаль та жалобу, почуття, які були загальними серед виживших японських громадян після руйнівної війни... вимагаючи надзвичайних зусиль та внутрішньої сили, щоб просто вижити хоча б один день після іншого. Сценарист і режисер Такаши Ямазакі заслуговує багато вдячності за сміливість повернутися до такого глибоко болісного періоду в історії Японії (і світу).

Але тепер про єдиного в своєму роді Короля-Кайджу Godzilla! Gojira 'Minus One' є естетично величним, кінематографічно захоплюючим і абсолютно жахливим, повністю втіленим як помста 'Oni' демон-бог (із страхітливим обличчям, схожим на розлючені маски, які носили давні самураї під час смертельних поєдинків через вічність)... звісно, рев "резонуючого Роару" Годзілли ніколи не припиняє сповіщати про величезний біль, аутентичне патос (плюс невпинний гнів), демонструючи непереможну волю та безперервний дух... викликаючи невідоме відчуття, що Годзілла є розумним давнім Королем-Кайджу, який населяв Землю мільйони років до появи людей... могутнім, але залишеним до самотності доісторичним істотою, жахливо мутованою та важко пораненою безбожніми ядерними випробуваннями людства, що безкінечно вдосконалює засоби масового знищення.

Дивовижно, що фантастичний фільм Dai-Kaiju 'гігантський монстр' може бути також серйозним, примушувати задуматися та бути глибоко мистецьким (але, звісно, оригінальний фільм Ісіро Хонда 1954 року встановив цей неймовірно високий стандарт та винятковий прецедент).

У цілому 'Godzilla Minus One' Такаши Ямазакі - це сучасний шедевр, повний справжньої емоційної глибини, фантастично захоплюючої візуальної естетики та несподіваної (але цінної) історичної актуальності. Ще більше дивує те, що витрати на виробництво були менше 10% (близько 15 мільйонів доларів, всього крапка) стандартних голлівудських великих бюджетних фантастичних/науково-фантастичних фільмів...... це робить 'Minus One' маленьким кінематографічним дивом, яке створює велике мистецтво та творчий бачений розмір розваги!

Примітка: представлення генія оригінального композитора музики 1954 року Акіри Іфукубе 'Godzilla March' на ключових етапах робить появу Годзілли ще захопливішою та величною!


Смотрите также:

Комментарии
Минимальная длина комментария - 50 знаков. комментарии модерируются
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.