AllSoftLab - только нужный софт!! » Фильмы » Исторический » Рецензія на фільм "Наполеон" Рідлі Скотта

Рецензія на фільм "Наполеон" Рідлі Скотта

02 дек 2023, 22:38
Исторический
3
0

Наполеон в фільмі Рідлі Скотта

У виконанні Хоакіна Фенікса, який зіграв Наполеона в фільмі Рідлі Скотта "Наполеон", критикується за його постановку як морозного, страждального, капризного і дитячого. Виступ Фенікса як Джокера був приємним, але його образ Ісуса Христа у фільмі "Марія Магдалина" викликав сумніви. Виступ Фенікса під час отримання Оскара може бути обмеженим. "Наполеон" - це спроба повернутися до історичних епічних фільмів стилю 1960-х, що охоплює життя французького солдата-імператора від 24 років до його смерті у 51. Фільм включає в себе кроваві битви, коронацію, палацовий розкіш, політичні інтриги, принижене вигнання, торжественний повернення і останню роковинну битву - Ватерлоо Наполеона.

Однак в ньому бракує героїзму, серця та великої військової стратегії, що робить його розчаруванням. "Наполеон" - історичний епос в режисурі Рідлі Скотта, який показує вражаючі битви, але страждає від поверхневого сценарію. Головні події у житті героя часто нудні і позбавлені інерції. Талановитого актора зводять до призрачного існування, а партнерка персонажа є двомірною і порожньою. Хоча фільм працює, коли грюкає вибухи, він втрачає моментум, коли інші аспекти не виконані належним чином.

Загалом "Наполеон" - це розчарування в жанрі військового епосу. Структура фільму робить його одночасно міопичним і докладно обдуманим. Хоакін Фенікс, повернувшись до роботи з Рідлі Скоттом вперше з "Гладіатора" 2000 року, демонструє стриману та багатошарову постановку Бонапарта. Портрет Фенікса є і впевненим, і незахищеним, відділеним від його власного егоїзму, діючи так, ніби його підйом до влади є неуникністю. За допомогою обережного стратега Бонапарт грає в гру короля та країни, перевертаючи порядок у своїй нації і переписуючи баланс сил в Європі. Фільм "Наполеон" не моралізує і не прославляє свого героя, а натомість підкреслює трагічну втрату трьох мільйонів французьких солдатів у Наполеонових війнах і наступних конфліктах. Це підкреслює насильство, яке може викликати пасії одного чоловіка і незабезпеченість, яка може призвести до кровопролиття, нагадуючи нам про вплив дій одного чоловіка на світ. "Наполеон" демонструє технічну майстерність у історичних військових епіках, показуючи інтенсивні битви з кровавими тілами, що прориваються через лід, і хвилі солдатів, які несуться до бою. Фанати можуть знайти енергію фільму привабливою, вказуючи на те, що Наполеон Бонапарт був справжньо живий лише відчуваючи смерть навколо себе.

Під час Французької революції люди звернулися до потужного бригадного генерала Наполеона Бонапарта, щоб приборкати хаос і забезпечити стабільність Франції. Перемоги Наполеона во Франції та Єгипті привели його до участі в підкупі, спрямованому на повалення французької директорії і становлення першого консула Франції. Однак постійні терновини Франції - австрійці, британці та росіяни - потребували сильної руки, яка б вищерблювала і викидала їх. Незважаючи на перемоги Наполеона, він відчувається переможеним у своєму шлюбі зі своєю дружиною Жозефіною. Незважаючи на їхню безмежну любов, вони вступають в романи, і у Наполеона не виходить завести дитину з Жозефіною. Внаслідок цього Франція має нестабільну стабільність при правлінні Наполеона.

Однак разом із розпадом їхнього шлюбу під політичними та емоційними стресами розпадається і їхня країна. Поки Франція бореться з наслідками Французької революції, стає зрозумілим, що лідерство Наполеона є важливим для забезпечення стабільності та запобігання подальшому хаосу.